Вести

Дома Вести Страница 111

Победа за правата на хомосексуалците во Етиопија

Во Адис Абаба беше планиран анти-геј марш како протест против хомосексуалноста и зголемување на поддршката за построги анти-геј закони Победите на геј правата во Етиопија...

Гласна тишина од претседателските кандидати

Горливите прашања остануваат премногу жешки за претседателските кандидати да се дрзнат да ги одговорат искрено и транспарентно. Иако сите, повеќе или помалку, се залагаат...
video

Зоран Поповски и ГРОМ со поддршка за ЛГБТИ заедницата

Претседателските кандидати и партиите неретко се дистанцираат од одговори на некои сензитивни прашања поврзани со човековите права на ЛГБТИ луѓето. Некои од нив, пак,...

Претседателски кандидати, што е со нас?

„Сите човечки суштества се раѓаат слободни и еднакви по достоинство и права. Тие се обдарени со разум и совест и треба да се однесуваат...

Повторни смртни закани кон ГСА

Геј стрејт алијанса (ГСА; Алијанса) од Република Србија ја извести јавноста дека повторно ѝ биле упатени смртни закани, овој пат преку електронската пошта на...

Платформа за пријавување и мапирање говор на омраза

Хелсиншкиот комитет во рамките на проектот „Интернет платформа за мапирање и следење на говорот на омраза во јавниот простор и медиумите“ поддржан од Национален...