Дома Маркетинг

Маркетинг

Со рекламирањето на квир магазинот, покрај зголемувањето на вашиот профит, вие придонесувате и за развојот на медиумот. Тоа е од исклучителна важност за неговата одржливост и неговото континуирано работење.

QUEER.MK нуди бројни рекламни позиции со флексибилност за прилагодување на димензиите според вашите потреби, но овде ќе се задржиме само на најчесто користените и цената за нивен закуп на неделно ниво.

ПозицијаДимензииНеделен закуп
1728px X 90px45€
2300px X 250px40€
3300px X 250px35€
4300px X 250px35€
4300px X 600px65€
5300px X 250px35€
6300px X 250px35€
7300px X 250px35€
7640px X 250px55€
7640px X 90px35€
8300px X 250px30€
8640px X 250px50€
8640px X 90px25€
Во напис (после вториот пасус)300px X 250px35€
Во напис (после вториот пасус)640px X 250px55€
Во напис (после вториот пасус)640px X 90px35€
Background takeover(брендирање на позадина)100€
Takeover(едно прикажување при секоја сесија)150€
Floating banner(флексибилни димензии, централно позициониран)по договор
Floating banner(цела ширина на екранот, позициониран во дното)50€

Со оглед на тоа дека дизајнот на QUEER.MK е прилагодлив на сите модерни уреди (лаптопи, таблети и смартфони), вашата реклама ќе биде гарантирано испорачана на корисниците, без оглед од каде пристапуваат до веб-страница – од комфорот на нивната удобна фотелја во домот или на работа, во движење или додека го пијат нивното кафе во омиленото кафуле. Исклучок од ова правило се „takeover“ рекламата и „floating“ банерите кои не се прикажуваат на смартфони поради оптимизираното корисничко искуство.

Листата на можности не завршува тука! Не двоумете се да нѐ контактирате доколку имате дополнителни прашања. Ви стоиме на располагање и подготвени сме да излеземе во пресрет на вашите потреби!

Цените подлежат на промени при евентуални попусти во договор со клиентот.

Партнерство и спонзорство

Дозволете да ви понудиме плодна и долгорочна соработка на взаемно задоволство преку нашите програми за спонзорство и партнерство.

Што добивате од нашите програми за спонзорство и партнерство?

ПрограмиСпонзорствоПартнерство
Годишен надомест5000€2000€
ПР текстови (стои 48 часа на насловна страница)2412
Безусловен попуст на закуп на рекламен простор50%15%
Лого со линк до вашата веб-страницадада

Станувајќи наш спозор или партнер, вие покрај тоа што станувате наши пријатели на долги стази за кои ќе се потрудиме публиката да дознае за нивната поддршка на медиумот преку истакнување на вашето лого во соодветна секција, исто така се здобивате со бенефиции како што се приоритет на вашите ПР текстови и безусловен попуст на закуп на рекламен простор.